کد خبر: مهم‌ترین-آسیب-اجتماعی-از-نگاه-وزیر-کش
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۳۳

به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست فصلی دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور که در محل این ستاد برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما در مقابل مردم و قانون وظیفه و تکلیف داریم و مهم این است که کف خیابان را ببینیم، یعنی اقتصاد قاچاق و تعداد معتادان، بهبودیافتگان، درمان، اشتغال و میزان مواد شاخص‌های ما هستند.

وی‌ ادامه داد: اگر فعالیت‌ها منجر به کاهش معتادان، پیشگیری از اعتیاد و مبارزه جدی با قاچاقچیان نشود، تنها قانون نوشتن نمی‌تواند ما را پیش ببرد.

وزیر کشور با اشاره به اهمیت مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: با تقسیم‌بندی که رهبر معظم انقلاب در اولین نشست تحت عنوان شورای اجتماعی کشور داشتند، ایشان مواد مخدر و اعتیاد را اولویت و اولین آسیب اجتماعی نام بردند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه رئیس‌جمهور نیز بر این موضوع تأکید دارند، گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی چه در قالب نظرسنج و چه گفتگو با مردم، اولین موضوع بحث اعتیاد و مواد مخدر است و از نظر وزنی ناهنجاری‌هایی مانند طلاق، سرقت و مفاسد دیگر به مواد مخدر و اعتیاد برمی‌گردد.

وی با طرح این پرسش که آیا این تلاش‌ها در حد مطالبه و خواست مردم هست یا خیر، تصریح کرد: برای اینکه جهش و حرکت عظیم و نهضتی عمومی ایجاد کنیم، در این کار موفق نبوده‌ایم، البته این به معنای ناشکری از زحمات نیست، اما اعتقاد داریم ظرفیت و توان ما بیشتر از این است.

وزیر کشور با اشاره به حوزه پیشگیری ابراز داشت:‌ چقدر توانسته‌ایم مردم را وارد حوزه پیشگیری کنیم، در حوزه اجتماعی کردن باید همه مردم را وارد این موضوع کنیم، ازجمله خانواده‌ها، مدارس، معلمان و هنرمندان باید در این خصوص مشارکت کنند.

رحمانی فضلی با طرح این پرسش که آیا توانسته‌ایم این موضوع را به عنوان نگاه غالب در جامعه جا بیندازیم، گفت: ما به عنوان ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقد هستیم که باید دستگاه‌های مربوطه به‌وضوح ورود کنند، اما هماهنگ‌کننده این دستگاه‌ها ستاد مبارزه با مواد مخدر است.

وی اضافه کرد: در حوزه اجتماعی کردن آن‌چنان که هدف‌گذاری کرده‌ایم به نتیجه نرسیده‌ایم و این مستلزم بازنگری است و باید همه مردم در این خصوص دغدغه داشته باشند و در حوزه توانمندسازی نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌ها مانند ان جی او ها استفاده کنیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اینکه نباید به این جلسات اکتفا کنیم، افزود: دبیران ستاد در مناطق باید با هماهنگی افراد موثر و باانگیزه جلسات مرتبی برگزار کنند، ضمن اینکه تشکل‌های اجتماعی دیگر نیز باید به این موضوع ورود پیدا کنند.

وزیر کشور با بیان اینکه روند صعودی نسبت به گذشته وجود داشته است اما جهشی اتفاق نیفتاده است، گفت: باید خود را با حریفان و رقیبان‌مان یعنی قاچاقچیان و خرده‌فروش‌ها مقایسه کنیم. برای نمونه کشت مواد در افغانستان از 6 هزار تن به 10 هزار تن رسیده است، در نتیجه ما در قسمتی که مواد از مرزها به داخل می‌آید باید بسنجیم که ما موفق بوده‌ایم، اما باید اعلام کنیم در سال 96، 809 تن مواد مخدر در کشور کشف شده است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه 14 تا 15 درصد در کشفیات مواد مخدر افزایش داشته‌ایم، یادآور شد: باید به دنبال نقاط ضعف باشیم و ببینیم که مواد توسط خرده‌فروشان در داخل توزیع می‌شود و اینها حریف ما بوده‌اند.

وی اضافه کرد: موادی که به داخل کشور می‌آید توسط خرده‌فروشان توزیع می‌شود، البته از قبل بیشتر کشف شده است، اما در این خصوص شبکه‌ای وجود دارد، ضمن اینکه شیوع‌شناسی سنی می‌گوید 3 درصد افراد معتاد هستند، اما بحث این است که اعلام می‌کنیم در تهران 8 هزار نفر معتاد متجاهر را گرفته‌ایم و درمان می‌کنیم و درنهایت اعلام می‌کنیم 10 تا 15 درصد این افراد از مواد پاک می‌شوند، اما بقیه این افراد باز به مصرف مواد بازمی‌گردند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با طرح این پرسش که وقتی مواد توزیع می‌شود چرا مصرف‌کننده وجود دارد، یادآور شد: وظیفه ما گرفتن معتادان، مبارزه و درمان است، اما باید این مسیر دسترسی قطع شود و این چرخه را قطع کنیم و بهترین جا برای قطع این چرخه لب مرز است.

وزیر کشور با بیان اینکه 97 درصد مردم از مصرف مواد مخدر پاک هستند، افزود: مشکل ما همان 3 درصد معتادان هستند.

رحمانی فضلی یادآور شد: گام دوم در این مسیر این است که نگذاریم مواد مخدر از مرز وارد کشور شود، ضمن اینکه همه امکانات تحت عنوان فرماندهی مبارزه با مواد مخدر شامل نیرو و آموزش‌های لازم را داریم و در کنار آن نیز سپاه و وزارت اطلاعات نیز حضور دارند.

وی بیان داشت: وقتی مواد از این حلقه عبور کرد و به داخل ورود پیدا کند، کار سخت می‌شود؛ چراکه ما با هزار گروه در این خصوص طرف هستیم و دستگاه‌هایی مانند وزارت بهداشت که کار درمان را می‌کنند و یا صداوسیما که در این خصوص فعالیت می‌کنند، مسئولیت‌های دیگری نیز دارند، اما این موضوع به ما عنوان متولی مبارزه با مواد مخدر برمی‌گردد که چقدر توانسته‌ایم در عمل اولویت ایجاد کنیم.

وزیر کشور با تأکید بر پرهیز از ملاحظه‌کاری در سطح دبیران ستادهای مبارزه با مواد مخدر استان‌ها، گفت: اگر در استانی بخشی فعال نیست باید گزارش دهید و باید با تمام قدرت در این خصوص فعالیت کنید.

رحمانی فضلی اضافه کرد: همه دستگاه‌هایی که متولی مبارزه با مواد مخدر هستند، حداقل تا سه برابر وضع موجود می‌توانند بهره‌وری خود را افزایش دهند و باید روی روش‌ و ایده‌های نو فکر کرده و کار کنیم. برای نمونه پیشنهاد می‌شود که از روش‌های دیگر برای مبارزه با معتادان استفاده کنیم که می‌توانیم به صورت آزمایشی هزار نفر از معتادان را به مناطقی برده و در آنجا برای آنها ایجاد کار کنیم تا آنها به کار و فعالیت بپردازند.

وی افزود: بنا به ماده 42 قانون قوه قضائیه معتادان را می‌توان در اردوگاه‌های خاص با شرایط خاص قرار داد تا در آنجا زندگی کنند، در نتیجه می‌توانیم جمعی از معتادان را در استانی جمع‌آوری کرده و شرایط کار را برای آنها ایجاد کنیم تا ضمن کار کردن به بهبودی دست پیدا کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرحی را آماده کرده‌ایم و باید جلساتی با قوه قضائیه بگذاریم و شرایطی را فراهم کنیم که 2 تا 3 هزار نفر از معتادان را در استانی جمع کرده و برای آنها ایجاد کار کنیم تا آنها ضمن فعالیت کردن، روند بهبودی را طی کنند.

رحمانی فضلی با اشاره به عملکرد دستگاه‌های مختلف در زمینه پیشگیری از اعتیاد ابراز داشت: آموزش و پرورش در حال حاضر 15 درصد در حوزه پیشگیری کار کرده است، ضمن اینکه در برنامه ششم توسعه کشور بندهای خوبی در این خصوص آورده شده و ردیف‌های مختلف بودجه دستگاه‌ها را در این خصوص شناسایی کرده‌ایم و دیوان محاسبات را پای کار آورده‌ایم تا بر هزینه‌کرد بودجه نظارت داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه باید موضوع اجتماعی کردن را جدی بگیریم، یادآور شد: باید با مردم در این خصوص ارتباط داشته باشیم؛ چراکه برگزاری جلسات تشریفاتی هیچ نتیجه‌ای ندارد.

وزیر کشور با بیان اینکه معتاد را بیمار نام گذاشته‌ایم، گفت: این بیماری از جنس بیمار روی تخت نیست، بلکه بیماری است که روح و جان را درگیر کرده است و ارتباط آن با قاچاق است و باید درمان شود، ضمن اینکه درمان این بیمار این است که با عقبه اعتیاد قطع ارتباط شود؛ چراکه اعتیاد سرطانی است که ریشه آن با بیرون جامعه و شبکه‌های بین‌المللی ارتباط داشته و با دیگر بیماری‌ها فرق دارد.

رحمانی فضلی با اشاره به موضوع پیشگیری از اعتیاد گفت: آگاهی دادن یکی از گام‌هاست و شما دبیران می‌توانید اقشار مختلف را نسبت به این موضوع آگاه کرده مانند روحانیون و دیگر اقشار جامعه.

وی با بیان اینکه حوزه مقابله کماکان اولویت اول است، افزود: در این خصوص کارهای خوبی شده است، اما مهم‌ترین کار در استان‌ها در زمینه مقابله کار اطلاعاتی است؛ چراکه هزینه‌ها کمتر بوده و قدرت شما را نشان می‌دهد و درگیری شما کمتر است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: نگاه مردم به اعتیاد در جامعه فرق کرده است، اما این گام اول است و باید سازماندهی لازم صورت گیرد تا مردم مشارکت لازم را داشته باشند، اما باید گفت آن‌قدری که این نگاه در جامعه ایجاد شده، مشارکت افزایش پیدا نکرده است.(فارس)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha